O nama

Kompanija Roloplast osnovana je 1973. godine kao mala porodična firma. Danas, posle 5 decenija uspešnog poslovanja, razvila se u veliku produktivnu kompaniju za proizvodnju PVC profila za fasadnu stolariju, sa sedištem u Kovačici i predstavništvima širom Srbije.

Istorija kompanije

Od male porodične radionice sa jednim zaposlenim, za 50 godina postojanja, Roloplast je postao lider na srpskom tržištu u proizvodnji pvc profila za stolariju sa kvalitetnim brendom i pristupačnim cenama.

1973

Firma Roloplast osnovana je 1973 godine kao mala porodična samostalna stolarsko-roletarska radnja sa sedištem u Kovačici. U prvih deset godina svoga postojanja firma Roloplast bavila se samo ugradnjom roletni, trakastih zavesa, venecijanera i harmonika vrata, dok je delove za izradu ovih proizvoda kupovala od drugih dobavljača.

1984

Roloplast počinje sa proizvodnjom rolo trake – gurtne i osovine za roletne.

1989

Kompanija Roloplast kupuje prvu liniju za ekstruziju pvc profila i tada je otpočela sa proizvodnjom pvc letvica za roletnu, pvc vođica za roletnu i profila za izradu harmonika vrata i tuš kabina. U isto vreme počinje i sa brizganjem sitnih pvc delova za roletnu, venecijanere, trakaste zavese i harmonika vrata, tako da je sa ovom proizvodnjom zatvorila ceo proizvodni ciklus izrade pvc roletni, tuš kabina, harmonika vrata, venecijanera i trakastih zavesa..

1997

Firma nabavlja prvu liniju za profilisanje aluminijumske letvice za roletne i postaje prva i jedina firma u tadašnjoj Jugoslaviji koja se bavi ovim vidom proizvodnje.

2002

Kupovinom prvih mašina 2002 godine Roloplast počinje i izradu i ugradnju pvc stolarije. Pvc profili za izradu stolarije uvoženi su iz Nemačke iz firme Gealan. Broj zaposlenih je porastao i jedna porodična firma je prerasla u preduzeće.

2004

Preduzeće Roloplast doo počinje da razvija sopstveni sistem višekomornih profila za izradu pvc stolarije pod brendom ROLOPLAST FENSTER SYSTEM i na taj način je prekinut uvoz pvc profila iz Nemačke.

2008

Izvršena je automatizacija pogona za izradu stolarije i značajno je povećan kapacitet, tako da pored sopstvene montaže preduzeće Roloplast počinje izrađivati i prodavati pvc stolariju preduzetnicima koji se bave isključivo samo montažom. U tom periodu preduzeće Roloplast se deli na tri sestrinske firme. Proizvodnju venecijanera, komarnika, trakastih zavesa, ukrasnih panela i montažu gotove stolarije preuzima firma EKV doo, dok konfekcioniranje gotovih proizvoda, izradu garažnih rolo vrata, plastifikaciju metala i profilisanje čeličnih ojačanja preuzima firma Rolo-tim.

2018

Proizvodnju stolarije preuzima EKV doo s obzirom da se isti bave i montažom gotove stolarije. Rasterećenjem i podelom segmenata proizvodnje, sada svaka od ove tri porodične firme može akcenat da stavi na veću kontrolu i bolji kvalitet proizvoda, povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika, što je i bila vizija preduzeća Roloplast.

Roloplast doo sada u ponudi ima 3, 4, 5, 6, 7 i 8 komorne profile za izradu PVC stolarije, gde spadaju i svi prateći profili (uglovi, daske) i ostali delovi. Da bi učinili lakšu dostupnost kupcima, u okviru preduzeća Roloplast postoje prodajni objekti na više lokacija.